Het RSRCH Platform

RSRCH Platform biedt een unieke combinatie van verschillende componenten die samen alle stappen van het digitaal onderzoek ondersteunen. Van het opzetten van een onderzoeksomgeving tot het delen van de onderzoeksresultaten. Hier leest u meer over de verschillende componenten.

Een krachtige combinatie van componenten

Het RSRCH Platform biedt een krachtige combinatie van een Workspace met analyse tools en een Portal. Daarmee biedt RSRCH functionaliteiten en voordelen voor zowel onderzoekers als de organisaties erachter. Zo zal een onderzoeker zijn onderzoek doen met de Workspace: data opslaan, verwerken, analyseren en delen. Vanuit beheerperspectief wordt de Portal gebruikt, bijvoorbeeld om wijzigingen aan te brengen in de functionaliteiten of om de omgeving op- en af te schalen.

Het RSRCH Platform bestaat uit:

De Workspace

Dé plek waar het digitale onderzoek plaatsvindt. Hier vinden onderzoekers de juiste gegevens én tools voor hun onderzoek, voor het analyseren, delen en verrijken van data. Kies uit twee soorten Workspaces: gebruik de Web Interface om altijd en overal op elk device aan je onderzoek te werken en gebruik de Virtual Desktop om op je eigen device te werken met je eigen geïnstalleerde tools.

De Portal

In de self-service portal wordt de onderzoeksomgeving beheerd. Beheerders maken Workspaces binnen een uur klaar voor gebruik. Ook het aanpassen, uitbreiden of automatisch archiveren van bestaande Workspace wordt via de Portal gedaan. Daarnaast biedt de portal uitgebreide inzicht in het capaciteitsgebruik. Hierdoor zijn de kosten in uw eigen hand.

Veiligheid en beschikbaarheid dankzij:

Managed File Service (SAFE)

De Managed File Service, ook wel bekend als SAFE, biedt een veilige omgeving aan waar een grote beschikbaarheid is voor het opslaan van bestanden. Gebruik het als een aparte omgeving of geïntegreerd in de Workspace.

Security

Wij begrijpen het belang van veiligheid en privacy van uw omgeving. Naast onze dagelijkse inzet aan de veiligheid en vertrouwelijkheid van het platform, denken wij mee en adviseren wij om de veiligheid zo hoog mogelijk te houden.

Meer mogelijk met deze additionele functionaliteiten:

Data Staging Area

De Data Staging Area is de omgeving waar gevoelige data wordt beheerd. Hier wordt data veilig met de-identificatiefunctie vanuit ziekenhuissystemen of catalogussen gehaald naar de werkomgeving of andersom.

Dataset Catalogus

De Dataset Catalogus maakt datasets gerelateerd naar het RSRCH Platform vindbaar. Gebruikers moeten online kunnen zoeken met behulp van standaard zoekmachines om informatie over een bepaalde dataset te verkrijgen.

Connect met databronnen

Om veilige en effectieve data workflows te maken, moeten onderzoekers alle soorten data met andere onderzoeksdata kunnen combineren. Dat kan met het RSRCH Platform, bijvoorbeeld met ziekenhuisinformatiesystemen, zoals Epic, Chipsoft en Castor.

Enablement en training

Om alle mogelijkheden van RSRCH te benutten, biedt RSRCH een trainingsprogramma aan voor research support teamleden en onderzoekers die werken met een showcase van RSRCH. De trainingen zijn aangepast op IT-vaardigheden en kennis.

Stel uw onderzoeksomgeving samen met functionaliteiten die u nodig heeft.
De voordelen

RSRCH biedt een unieke combinatie van functionaliteiten en voordelen voor zowel onderzoekers als organisaties. Onderzoekers vinden in het platform een oplossing dat ondersteuning biedt in alle stappen van het digitaal onderzoek. Organisaties vinden een oplossing voor het beheren van onderzoeksomgevingen en ervoor te zorgen dat ze op eenvoudige wijze voldoen aan de academische normen en wet- en regelgeving.

Ontdek alle voordelen

Meer weten over RSRCH?

Neem eens contact met ons op. We horen graag van u.

Jeroen Luigjes
Managing Director RSRCH